Behandling af stress i Kalundborg

I en travl hverdag med store personlige, arbejds- og familiemæssige krav til det enkelte menneske, er der desværre for mange, som mister pusten. Er man ramt af stress kan psykoterapi hjælpe en tilbage til en normal hverdag.

Hvad er stress?

Stress er en naturlig mekanisme, så vi mennesker kan håndtere vanskelige situationer.

Problemerne opstår først, når du ikke kan komme ud af tilstanden igen, og det derfor ophobes i kroppen.

Der findes forskellige former for stress. Nogle oplever det i kortere tid, som under eksamensperioder, mens andre er langvarigt udsat. Symptomer på stress kan være træthed og angst, man glemmer hurtigt, eller man kan ikke koncentrere sig.

Andre tegn kan være fysiske ubehageligheder som hovedpine og søvnløshed. I de svære tilfælde kan det betyde sygdom, psykiske som depression, angst eller fysiske skavanker som åreforkalkning, blodpropper og migræne. Det er derfor vigtigt at være klar over sit stressniveau og kunne bearbejde det i tide, før det udvikler sig.

At lære metoder til at håndtere stresssymptomer er en sikker måde at komme en stresset hverdag til livs.

Jeg er certificeret i testen Stress Indikator

Få den rette hjælp

Jeg kan med en intensiv stressbehandling hjælpe dig med at bearbejde din stress, og få stresshormonerne ud af kroppen.

Jeg kan hjælpe dig med metoder til at forstå, hvilke faktorer der udløser stress, hvilke signaler kroppen giver i tilfælde af stresssituationer og mest af alt kan jeg give dig metoder til, hvordan du kan undgå stress.

Min tilgang til behandling af stress består først i en grundig udredning med henblik på at konstatere om symptomerne reelt skyldes stress eller om de “blot” er resultatet af længere tids ubalance.

I daglig tale er der mange ting vi kalder stress, men ofte er symptomerne et udslag af andre faktorer i vores hverdag.

For at behandle stress effektivt, er det derfor nødvendigt, at vi sammen foretager en grundig udredning.

Den eneste videnskabeligt dokumenterede stresstest er udarbejdet af Hogrefe Psykologisk Forlag.

Jeg er certificeret til at anvende testen ”Stressindikator”. Stressindikator favner hele mennesket i alle aspekter, og giver mig nogle anerkendte retningslinjer at navigere efter.

Retningslinjerne anvender jeg i min psykoterapi – både når det drejer sig om forebyggelse; men også som led i et helbredende terapiforløb.

Som led i din behandling er der mulighed for at blive testet med henblik på at identificere dine ressourcer samt identificere, hvor vi skal hen i det terapeutiske forløb. Værktøjet er meget anerkendt, og det giver mulighed for en fuldstændig objektiv vurdering til brug for den videre behandling.

Områderne omfatter blandt andet motionsvaner, kost, søvn, socialt netværk, problemhåndtering og holdninger.

Hvordan foregår stressterapien?

Selve terapien er fordomsfri og imødekommende med respekt for dine personlige grænser, og tager udgangspunkt i “Stressindikator”.

Alt afhængigt af om jeg skal arbejde med forebyggelse eller helbredelse af stress, vil det efterfølgende forløb blive planlagt sammen med dig, så du igen får overskud til at møde arbejdspladsen og familien med et positivt livssyn.

Kontakt mig hvis du har spørgsmål

Har du symptomer på stress? Så få en professionel til at hjælpe dig med at bearbejde situationen.

Du kan bestille tid ved at ringe til mig på 2122 5599. Du er også velkommen til at ringe til mig, såfremt du har lyst til at vide mere om “Stressindikator.”

Ønsker du istedet at skrive, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen. Jeg vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt. Selve terapien vil foregå i klinikken på Sandskrænten 5, 4400 Kalundborg.