Kriseterapi i Kalundborg

Kriseterapi tilbydes som hjælp til en akut situation, hvor et menneske er i krise grundet f.eks.:

  • Dødsfald
  • Trafikulykke
  • Vold
  • Sygdom
  • Tab af arbejdsevne

I akutte kriser arbejdes med psykisk førstehjælp: Som et led i helingsprocessen arbejdes der med en gennemgang og genfortælling af den voldsomme hændelse. Det er et forløb, hvor oplevelsen gentagne gange fortælles; hvad skete der, hvor stod du da det skete, hvem sagde hvad, hvem gjorde hvad, hvad sagde du selv, hvad gjorde du selv? Mange mennesker befinder sig i en chocktilstand efter en voldsom begivenhed. Når du gentagne gange fortæller din historie, og bliver lyttet til og forstået, bliver der skabt struktur og overblik i det, der ellers opleves som kaotisk.

Dernæst bliver der taget hånd om den reaktion, som den akutte krise fremkalder. Den følelsesmæssige ulykkelighed og de voldsomme mentale udsving mellem benægtelse og erkendelse.

Du vil delvist begynde at rette din opmærksomhed mod din hverdag og tilpasse dig dit ændrede liv. Dette vil være forskelligt fra person til person afhængigt af, hvordan hændelsen og reaktionen knytter sig til resten af dit liv.

Kriseterapi på Vestsjælland og i Kalundborg

Efter erkendelsen af de nye livs vilkår vil du mere og mere orientere dig ind i dit nye liv efter tabet af den døde, efter ulykken, efter krænkelsen. Det vil sige skabe nye kontakter, få nye interesser og interessere dig for hvad fremtiden kan bringe. Det er nu muligt at tale om fortidens ulykke uden at bliver overvældet af følelser.

Alle mennesker tackler kriser på forskellig vis. Udfordringen er at komme igennem krisen som en hel person uden varige mén. Derfor er det i de fleste tilfælde nødvendigt med krisehjælp.

Kontakt mig gerne!
Har du været udsat for en traumatiserende oplevelse, så kan psykoterapi hjælpe. Du er velkommen, til at kontakte mig på 2122 5599, hvor du kan bestille en tid. Ønsker du istedet at skrive, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen. Jeg vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Læs mere her